Open Dag SAKB KunstLokaal
SAKB KunstLokaal, Ouderkerkerlaan 15, 1185 AB Amstelveen
zo 3 september 12:00
Open Dag SAKB KunstLokaal Meer informatie
Op zondag 3 september organiseren SAKB KunstLokaal (cursussen beeldende kunst), JACOP (Japanese Communities Platform) en SORA (Japans koor) hun open dag (Ouderkerkerlaan 14-15).

Iedereen kan van 12.00 tot 17.00 uur kennis maken met Nederlandse en Japanse kunst en cultuur (en Japanse hapjes, zoals sushi en hiroshima-yaki). En natuurlijk is er thee en koffie.

Meisje in rode kimono

De Open Dag staat in het teken van ‘het meisje in rode kimono’, een bekend schilderij door Breitner gemaakt, waarmee we de verbinding Nederland, Japan en beeldende kunst laten zien.

Opening 12 uur

De dag wordt om 12.00 uur geopend door Tjapko Poppens (burgemeester van Amstelveen) en Frans de Beaufort (honorair consul van Japan). Daarna is er een optreden van SORA (Japans koor) en van Japanse danseressen.

Workshops

Verder zijn er in het gehele gebouw exposities, demonstraties, optredens en workshops, zoals: tekenen à la Breitner, katten tekenen, kintsugi (het met goud herstellen van gebroken keramiek), portrettekenen, aquarelleren, perspectief leren zien, parasols beschilderen op Japanse wijze, creatief schrijven, iPad tekenen, Kleine Japanse popjes maken en Marmeren.

Er zijn de hele dag doorlopend activiteiten voor de jeugd.