Sfeervol kerstconcert van de Concertina’s met de koren Zomaar Gewoon en Ad Hoc Geen categorie
Geplaatst op 11 januari 2024
Bekijk het
overige
nieuws
overzicht

In het Noorddamcentrum te Bovenkerk was het op zondag 17 december jl. een drukte van jewelste. De Concertina’s accordeonorkesten hebben in samenwerking met het koor Zomaar Gewoon en het AdHoc Koor twee kerstconcerten gegeven. Orkest en koren staan onder leiding van Elly Meekel.
Het eerste concert was een koffieconcert met het vrijdagavond accordeonorkest en het koor Zomaar Gewoon. Het koor beet de spits af met kerstliedjes van over de hele wereld met een Nederlandse tekst.
Zo werden er kaarsjes gebrand, de kerstboom versierd en van vrede gedroomd.
Na de pauze nam het recreanten orkest van de Concertina’s het stokje over. Zij speelden een Christmas Fantasy, Mary’s Boychild en vierden kerst in de Jordaan.
Gezamenlijk sloten zij het concert af met bekende kerstliedjes die uit volle borst door het publiek werden meegezongen en wensten iedereen een vrolijk kerstfeest.

Het tweede concert was een wijnconcert met het woensdagavond accordeonorkest en het AdHoc koor. In een zeer goed gevulde zaal genoot het publiek van een zeer gevarieerd programma. Het koor zong over de hectiek vóór de kerstdagen, kaarslicht, sneeuwvlokjes, sleetje rijden, stille nacht en het wonder van de winter. Ook Bach ontbrak niet op het programma. Het orkest speelde kersthits uit de jaren ‘40, ‘Have yourself a merry little Christmas’ tot en met recente hits als ‘Feliz Navidad’. En natuurlijk sloten ook zij gezamenlijk af en wensten alle bezoekers een ‘Happy New Year’. Als vanouds slaagde Elly Meekel er in om van elk programma een sfeervol, muzikaal verhaal te maken.
Het optreden was mede mogelijk gemaakt door de Stichting Bovenkerk.Amateurkunst Amstelveen

Heeft u vragen? Neem contact op

Meld je aan voor de nieuwsbrief