Try out Amstel River Singers op 7 maart Muziek
Geplaatst op 23 februari 2023
Bekijk het
overige
nieuws
overzicht

De dames van het close harmony / barbershop koor, de Amstel River Singers zijn druk met de voorbereiding voor de landelijke competitie in Apeldoorn op 25 maart as. Deze competitie wordt georganiseerd door Holland Harmonie, de landelijke overkoepelende barbershop vereniging Nederland. Voor deze competitie worden twee nummers gezongen, er is gekozen voor een vrolijk nummer en een gevoelige ballade.

Specifieke manier van zingen
Wij zingen zonder begeleiding van instrumenten, a capella. Typisch kenmerk is dat de op één na hoogste stem, de zgn. lead partij de melodie zingt. Deze stem gloort tussen de anderen door. Daarboven zet de sopraan (tenor) de tweede stem neer. De lage alt (bas) geeft het geluid een solide ondergrond met een donkere, ronde klank. De derde stem (bariton) kleurt het ene moment met de lead partij, het volgende moment meer met de bas partij. De namen zijn zo omdat oorspronkelijk alleen mannen dit genre zongen. Samen produceren wij dan prachtige vierstemmige akkoorden. De lichaamstaal geeft de sfeer van de song weer. Dus het is nooit saai om naar te kijken.

Nieuwsgierig geworden naar de Amstel River Singers? Kom naar de onze openbare try-out op 7 maart om 20.30 uur in het Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1. De wekelijkse repetities zijn op dinsdagavond.

Meer info op de website Amateurkunst Amstelveen

Heeft u vragen? Neem contact op

Meld je aan voor de nieuwsbrief